AKU-center Cafe Danner

Café Danners brunkål

Ingredienser

Ca. 200 g rørsukker (eller efter behag)

Et hvidkålshoved

1 kg røget flæsk

1 kg koge flæsk

Salt/peber 1 bouillonterning

Kål deles i 4, stokken skæres fra.

Sådan gør du

Skær kålen i mindre stykker.

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, pas på det ikke brænder på.

Kom noget af kålen i gryden med sukkeret.

Fyld op i gryden efterhånden som kålen synker sammen.

Læg røget flæsk og koge flæsk ned til kålen og afslut med kål ovenpå.

Lad det småsimre under låg i 2 timer.

Smag til med salt og peber og en bouillonterning.

Tag flæsket fra og skær det i skiver.

Server kålen og flæsket med rugbrød og groft sennep.

Lav gerne en stor portion til flere dage.