AKU-center Cafe Danner

Café Danners Kyllingepaté

Ingredienser

Fars:

½ kg. Kyllingelårkød

150 g. kyllingelever

150 g. løg

15 g. smør

30 g. hvedemel

2 æg

80 g friske champignoner

1 spsk. salt

¼ tsk. peber

¼ tsk. timian

¼ tsk. herbes des provence

Fedtnet

Gele:

4 blade husblas

¼ l. hønsefond

¼ hønsebouillonterning

Sådan gør du

Indstil ovnen på 150 grader.

Hæld en liter vand i bradepanden.

Hak kyllingelår og lever.

Rens champignonerne og rist dem på en pande for sig.

Hak løgene og brun dem lidt.

Rør alle ingredienserne sammen til en fars, undtagen champignonerne.

Fór små cocotteforme med fedtnet og kom farsen i, tryk en hel champignon ned i midten.

Bag de små kyllingepatéer i ca. 30 min. i ovnen.

Prik i den, når kødsaften er klar, er patéen gennembagt.

Brug evt. et stegetermometer, patéerne er færdige når centrumtemperaturen er 80 grader.

Sæt patéerne til afkøling.

Geléen laves ved at sætte husblassen i blød i 10 minutter i koldt vand.

Opløs den derefter i kogende vand.

Tilsæt bouillon.

Hæld den kogende gele over patéen.

Server kyllingepatéen med en lækker salat og hjemmebagt speltbrød.