Speltbrød
Ingredienser
2 liter koldt vand
50 g gær
Fordej fra sidste bagning (Har man ikke fordej, udelades dette første gang)
600 g speltbrød
4 spsk. fint salt
hvedemel
Sådan gør du
Gæren udrøres ud i vandet. Fordej og speltmel tilsættes og det røres sammen. Salt tilsættes. Der tilsættes nu hvedemel, til dejen slipper skålen. På maskine skal dejen røres ca. 20 minutter på lav hastighed. Dejen vejes af i portioner på 800 g. Det overskydende dej, gemmes til fordej til næste bagning. De virkes op og kommes i meldryssede hævekurve. Dækkes til med film. Hæver på køl til minimum dagen efter. Kan tages ud af køleskabet, efterhånden som man skal bruge dem. De vendes forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir. Efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader. Brødet bages i 35 minutter.
NB: hævekurve sælges i Frk. Rasmussens butik.